23 май 2021

Поздравителен адрес по случай 24 май от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров

ДО
НЕЛИ БОЛЯРОВА
МЕНИДЖЪР НА
„ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ“
ГР. ТЪРГОВИЩЕ

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Честит да е за всички Денят на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

На 24 май отбелязваме Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Почитаме празника на духовното извисяване, на делото на светите братя Кирил и Методий. Гордеем се с приноса ни към културното богатство на света.

24 май безспорно е повод за гордост, но и за признателност. Отправям своята искрена благодарност към целия педагогически и непедагогически персонал на Вашата школа. Благодаря Ви, че в последната година на изпитания продължавате да крепите устоите на българщината и да предавате на нашите деца искрата на просветлението с търпение и любов.

Годината не бе лека и за учениците, които бяха лишени от физическия контакт съссвоитеучители. Въпреки всички предизвикателства и недостатъци на дистанционното обучение, вярвам, че то ясно показа, че успехът и добрите резултати могат да се постигнат с лична воля и усилия.

На всички Ваши ученици пожелавам да откриват вътрешна мотивация да се развиват, независимо от обстоятелствата.

Нека все така ни обединяват вярата в силата на духовността и знанието. Нека пазим чисти езика и словото си, книжовността си. Да подкрепяме културата и науката, защото те ще ни проправят светла пътека, която да ни изведе по-мъдри и силни от изпитанията на времето – днес и в дните пред нас.

Честит 24 май!

 

С уважение,

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ
Кмет на община Търговище

24.05.2021 г.
Търговище